Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka gyros z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 500 g
ryż 100 g
kukurydza w puszce 1 op
groszek konserwowy 1 op
fasola czerwona z puszki 1 op
sałata do dekoracji 1/4 szt
majonez 100 g
sól 1 doza
cukier 1 doza
przyprawa gyros 2 op
czosnek 1/2 szt
marchew 100 g
natka pietruszki 1/3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 doza

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka gyros z ryżem

Mięso przesmażamy na rozgrzanej patelni z czosnkiem krojonym i przyprawą gyros z odrobiną pieprzu papryki ,następnie je studzimy i dodajemy kukurydze,groszek,fasolkę,mieszamy i odkładamy do wystudzenia.
Gotujemy ryż az do odpowiedniego momentu tak jak lubimy (oczywiście z solą)
gdy jedna część i druga będzie gotowa mamy prawie całą sałatkę.
z majonezu robimy majonezowy sos z czosnkiem ,solą,pieprzem oraz odrobiną cukru ( co pozwala nam na większe wydobycie smaku soli)
Do przezroczystej miski dajemy ryż na ryż dajemy gęsty sos a następnie zalewamy wszystko mięsem od góry i robimy garnierkę. '
Wystające paluchy na zdjęciu są robione ze smażonych naleśników . smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak