Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe placuszki na jogurcie naturalnym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 165 g
jaja 2
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 1 duży
jabłko 1 małe
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe placuszki na jogurcie naturalnym

Jabłko i banana obieramy. Banana kroimy w plasterki, jabłko w kostkę.
Jogurt naturalny mieszamy z jajami, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy pokrojone owoce i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy łyżką placuszki i smażymy na brązowo.
Osączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 24.02.2014 14:03
bardzo smaczne :)
kaprysiek 24.02.2014 13:58
Wszystkie składniki mam w tej chwili w lodówce poza jogurtem naturalnym, więc do sklepu i robię ;-)
nogawkuchni 24.02.2014 13:20
Bardzo lubię takie placuszki,świetne zarówno na deser,jak i na kolację,czy śniadanie,pysznie się u Ciebie prezentują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak