Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB PIECZONY W TOREBCE Z PAPIRUSA

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
sól do smaku
papryka mielona 1 szczypta
Cebula suszona Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB PIECZONY W TOREBCE Z PAPIRUSA

Kroki postępowania

1
Pieczenie w papirusie jest bardzo smaczne i zdrowe .


Schab myjemy , osuszamy , dzielimy na kilka kotletów .Każdy lekko rozbijamy . Mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy , posypujemy schab z obu stron .
Krok 1 - SCHAB PIECZONY W TOREBCE Z PAPIRUSA foto
2
Mięso wkładamy do papirusowej torebki , zawijamy i smażymy bez tłuszczu na patelni 10 minut , po 5 minut z każdej strony na średnim ogniu .
Krok 2 - SCHAB PIECZONY W TOREBCE Z PAPIRUSA foto
3
Mięso wyciągamy z torebki , podajemy jeszcze ciepłe , aby nam nie wystygło .
Krok 3 - SCHAB PIECZONY W TOREBCE Z PAPIRUSA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 24.02.2014 17:19
bardzo fajny sposób przyrządzania mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak