Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni z mięsem i warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 10-12 szt
mięso mielone drobiowe 400-500 g
cebula 1 mała
papryka 1/4
kukurydza w puszce 1 łyżka
pomidor pół
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
tłuszcz do smażenia
jajko
chleb 1 kromka
mleko 2% do namoczenia
czosnek 1-2 ząbki
sos beszamelowy
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni z mięsem i warzywami

Kroki postępowania

1
Cebulę zeszkliłam na oleju.
Paprykę (u mnie po kawałku zielonej i czerwonej) pokroiłam w kostkę. Czosnek i pomidora pokroiłam na drobne kawałki. Cebulę wymieszałam z mięsem i pozostałymi warzywami. Chleb nasączyłam w mleku, odcisnęłam i dodałam do reszty. Dodałam jajko i przyprawę do mięsa mielonego. Wymieszałam.
Krok 1 - cannelloni z mięsem i warzywami foto
2
Makaron cannelloni (grube rurki)nadziałam mięsem.
Wyłożyłam na blaszkę, posypałam potarkowanym serem żółtym i zalałam sosem beszamelowym.
Krok 2 - cannelloni z mięsem i warzywami foto
3
Piekłam w 190 stopniach jakieś 20-25 minut.

Smacznego :)
Krok 3 - cannelloni z mięsem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

07.03.2014 10:17
palce lizac! pychota!
patryska76 05.03.2014 19:12
Pyszne cannelloni ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak