Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki - Zawijaski kurczakowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka
lubczyk 1/2 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczka
sól
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki - Zawijaski kurczakowe

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy w paski wzdłuż.
Krok 1 - Ślimaczki - Zawijaski kurczakowe foto
2
Robimy marynatę z oliwy, majeranku, papryki słodkiej i ostrej, lubczyku, rozmarynu, oregano, pieprzu i odrobiny soli. Dokładnie mieszamy składniki i pokrojoną pierś z kurczaka dokładnie namaczamy w marynacie.
Odstawiamy takie mięso na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Ślimaczki - Zawijaski kurczakowe foto
3
Na patyczki szaszłykowe nabijamy po dwa paseczki zwinięte kurczaka.
Krok 3 - Ślimaczki - Zawijaski kurczakowe foto
4
Smażymy na oliwie z oliwek z dwóch stron, do momentu, aż mięso się zarumieni i usmaży.

Podajemy na puree zielonym z brokuła z czarnuszką i pistacjami.

Smacznego :)
Krok 4 - Ślimaczki - Zawijaski kurczakowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 25.06.2017 07:39
Szaszłyki z patelni, dobre smakołyki mięsne
Lidzia 06.03.2014 15:44
Szaszłyki z patelni, dobre.
natalia.doradca 06.03.2014 11:04
Fajny pomysł :)
kornelcia 06.03.2014 08:16
smaczne..fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak