Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami i cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 60 dag
cukier 2-3 łyzki
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami i cynamonem

Ciasto na pierogi:

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/302399/ciasto-na-pierogi.html

Jagody (ja miałam mrożone) wsypujemy do miski, dodajemy cukier, cynamon i bułkę tartą. Wszystko razem mieszamy.
Na krążki ciasta kładziemy łyżeczkę jagód, zlepiamy.
Wrzucamy na gotującą się osoloną wodę i gotujemy chwilkę od momentu wypłynięcia.
Osączamy na durszlaku. Podajemy polane śmietanką, posypane cukrem i cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 06.03.2014 18:56
Jedne z moich ulubionych.
patryska76 06.03.2014 18:46
Moje ulubione pierożki ;-)
w mojej kuchni 06.03.2014 18:29
smaczne danie podano...
nogawkuchni 06.03.2014 18:04
Ale mam przez ten przepis teraz ogromnego smaka na takie owocowe pierogi, smakowite pierogi,uwielbiam!
Jusiaa 06.03.2014 17:50
Moje ulubione :)
ao_12 06.03.2014 17:44
pyszne pierożki, zjadłabym :)
idealme 06.03.2014 17:37
jagodowe pyszne!
Lidzia 06.03.2014 17:22
Lubię pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak