Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 opakowanie
sól 1 do marynaty
pieprz 1 do marynaty
śmietana 18 proc 3 łyżki
musztarda 3 łyżki
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
bulion drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie musztardowo-miodowym

Polędwiczki wcześniej zamarynowane (3 do 4 godzin, a najlepiej całą noc) w soli, pieprzu, majeranku, oliwie i czosnku obsmażamy na patelni w całości, a następnie podlewamy wodą i dusimy około 1 godziny. Zdejmujemy z ognia, lekko przestudzone kroimy.
Składniki na sos : bulion, śmietanę, musztardę i miód oraz sok z cytryny łączymy ze sobą lekko podgrzewając. (można go zagęścić odrobiną mąki). Uzyskujemy aksamitną polewę musztardowo-miodową do polędwiczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 07.03.2014 08:40
Ale pyszności :) doskonałe
Lidzia 07.03.2014 05:21
Aż ślinka leci.
norweska20 07.03.2014 00:07
smaczne połączenie
sylwia_sl 06.03.2014 22:01
fajne te polędwiczki
adelajda 06.03.2014 21:49
super sosik
Jarek123 06.03.2014 21:38
Mniaaaam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak