Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kiełbasa z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4 sztuki
oliwa 1 łyżka
sol, papryka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kiełbasa podwawelska 1 sztuka
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
tymianek szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kiełbasa z ziemniakami

Cebulę kroje w piórka i ze szczypta soli podsmażam na oleju. Ziemniaki kroje na mniejsze kawałki, mieszam z oliwa, przyprawami i wykładam do naczynia do zapiekania. Między ziemniakami wykładam podsmażoną cebulę. Kiełbasę nacinam i przesmażam chwilę na suchej patelni tak aby nacięcia się "otworzyły" następnie układam na cebuli. Tymianek i pieprz tłukę w moździerzu, posypuje kiełbasę i cebulę. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni na 15-20 minut a termoobiegiem.

Smacznego !

p.s. idealne danie na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego a do tego pachnie grillem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 09.10.2015 08:51
pyszności na talerzu
stef 07.03.2014 18:55
I to jest to co lubię bardzo.
Lidzia 07.03.2014 15:43
Aż ślinka cieknie.
patryska76 07.03.2014 15:30
Ale mi smaki narobiłaś... ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak