Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po meksykańsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 100 ml
papryczka chili 1 szt
makaron 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po meksykańsku

Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy.

Podsmażyć jeszcze 10 minut. Wymieszać dokładnie z przecierem pomidorowym. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak