Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z białą kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 250-300 gram
cebula 1 duża
biała kiełbasa 4 kawałki
sól
pieprz
woda 1,5 szklanki
kostka rosołowa 1
śmietanka 100 ml
mąka 1-1,5 łyżki
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z białą kiełbasą

Pieczarki oczyszczamy - obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, po czym przekładamy na rozgrzany tłuszcz (oliwę). Następnie dodajemy pokrojoną w plastry białą kiełbasę i pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko podsmażamy do momentu, aż cebula i pieczarki będą miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do składników wlewamy wodę i dodajemy kostkę rosołową, doprowadzamy do wrzenia. Śmietankę rozrabiamy z mąką i wlewamy do sosu, po czym zagotowujemy. Podajemy z duszonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.03.2014 13:50
fajne danie
fotoviderek 03.03.2014 18:44
Lubię białą w takim sosie :)
Milka100 02.03.2014 21:56
aż ślinka cieknie
babajaga1969 02.03.2014 21:33
smaczne musi być takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak