Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem i camembert

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 2
sól szczypta
olej 3 łyżki
F A R S Z
szpinak mrożony 500 g
camembert 1 szt.
filet z kurczaka 1
pomidory suszone Smak 8 szt.
cebula 1
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
olej
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem i camembert

Kroki postępowania

1
Farsz: Szpinak rozmrozić na patelni. Na innej patelni smażyć posiekaną cebulę, następnie dodać do szpinaku. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem, po czym dodać do smażenia. Pomidory pokroić w paski i również dodać Wszystko wymieszać i smażyć ok. 5 min, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojony w kostkę camembert.
Krok 1 - Naleśniki ze szpinakiem i camembert foto
2
Ciasto: wszystkie składniki na ciasto wymieszać mikserem i smażyć z dwóch stron na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Naleśniki ze szpinakiem i camembert foto
3
Na ciasto układać farsz i zawijać.
Posypać startym np. parmezanem i piec 15 - 20 min. w 180 st. C.
Krok 3 - Naleśniki ze szpinakiem i camembert foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.03.2014 23:15
Robię podobne,są bardzo smaczne :-)
Zdzisław 04.03.2014 00:19
dla mnie smaczne danie
DorotaZ 03.03.2014 22:13
Pyszności:)
Mniam 03.03.2014 21:52
Ten farsz musi być przepyszny.
Lis 03.03.2014 20:11
Ciekawy pomysł na naleśniki z takim farszem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak