Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez spodu.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
cukier 1 szklanka
margaryna 100 g
jajko 7 sztuk
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier waniliowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez spodu.

Rozpuścić margarynę i odstawić ją do ostygnięcia. Żółtka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, budyniami śmietankowymi oraz z rozpuszczoną i ostudzoną margaryną w trakcie miksowania dodając porcjami biały, zmielony ser. Gdy wszystkie wcześniej wymienione produkty zostaną połączone, zmiksowane ubić sztywną pianę z białek. Wmieszać delikatnie ubitą pianę w serową masę. Średniej wielkości blaszkę wyścielić papierem do pieczenia. Przelać masę na sernik do blaszki. Wstawić sernik do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę.

Sernik jest bardzo delikatny,lekki,to świetna propozycja na niezbyt kaloryczny i lekkostrawny deser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.03.2014 09:13
Lubię serniki :-)
patryska76 04.03.2014 14:37
Ciekawy serniczek ;-)
Milka100 04.03.2014 14:04
też taki robię i jest smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak