Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z pulpecikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
bułka czerstwa 0,5 szt
sól
pieprz
marchewka
pietruszka
grzyby suszone
porcja rosołowa
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z pulpecikami

Z mięsa mielonego, jajka, bułki i przypraw robimy malutkie pulpeciki, Gotujemy w gorącej wodzie, odcedzamy.
Z porcji rosołowej i warzyw gotujemy wywar. Dzień przed gotowaniem zupy namaczamy grzyby w letniej przegotowanej wodzie i moczymy przez całą noc. Kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do wywaru. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku, Zaprawiamy lekko mąką i śmietaną. Podajemy z ugotowanymi pulpecikami. posypujemy koperkiem lub pietruszką. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.11.2014 17:05
ciekawa zupka
patryska76 11.03.2014 13:13
Pyszna zupka ;-)
nogawkuchni 11.03.2014 12:38
Bardzo lubię zupy grzybowe,Twoja prezentuje się smakowicie i zachęcająco.
Ania84 11.03.2014 11:57
pysznie wygląda
Róża1 11.03.2014 11:46
super zupka :-) , moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak