Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka nadziewana

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
morele suszone
śliwki suszone
rodzynki
sól, pieprz
wino czerwone wytrawne
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka nadziewana

Kroki postępowania

1
Filet z indyka myję, osuszam.
Krok 1 - Pierś z indyka nadziewana foto
2
Nacinam wzdłuż na całej długości w 3 miejscach na głębokości 3 cm, co około 2 cm. Solę i pieprzę dokładnie.Śliwki, morele, rodzynki wsypuję do miseczki i zalewam winem.
Krok 2 - Pierś z indyka nadziewana foto
3
Odstawiam na 30 minut ale może być dłużej. Wtedy owoce fajnie nasiąkną winem. Śliwki, morele, rodzynki na przemian układam w nacięciach. Filet zawiązuje sznurkiem, albo nitką bardzo dokładnie i mocno ściskam. Układam w brytfannie do której wlewam olej.
Krok 3 - Pierś z indyka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.11.2014 20:50
godny uwagi przepis
gosia56 31.03.2014 14:04
pyszne mięsko;)
Kejti 12.03.2014 13:43
Fajne mięsko :-)
Janina 12.03.2014 10:49
Ale cudeńko, smaczne mięsko;)
pierniczkowo 12.03.2014 10:45
super! zrobię na Wielkanoc :)
Christopher 11.03.2014 22:40
Bardzo smacznie urozmaicona pieczeń.
Mniam 11.03.2014 21:02
Smaczna na pewno, ale jak super wygląda.
Anna20 11.03.2014 20:49
napewno smaczna :)
Adamorek 11.03.2014 20:41
fajnie nadziana
idealme 11.03.2014 20:11
bardzo dobre :)
Kuchenka 11.03.2014 19:08
apetycznie wygląda
Gracer 11.03.2014 19:05
wygląda powalająco
2milutka 11.03.2014 18:22
Rewelacyjnie wygląda;)
ada.la 11.03.2014 18:20
wygląda wyśmienicie
Lidzia 11.03.2014 17:58
Fajnie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak