Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane chlebki w jajku wersja śródziemnomorska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 6 kromka
jajko 2 szt.
suszone pomidory 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oregano 1/2 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane chlebki w jajku wersja śródziemnomorska

Kroki postępowania

1
Jajka roztrzepujemy w miseczce. Dodajemy suszone pomidory (użyłam wiórek suszonych), zioła prowansalskie, oregano, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Solimy i pieprzymy delikatnie.
Całość dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Opiekane chlebki w jajku wersja śródziemnomorska foto
2
Każdą kromkę chleb - moje były stosunkowo małe i niekoniecznie najświeższe - moczymy w jajku i kładziemy na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.
Krok 2 - Opiekane chlebki w jajku wersja śródziemnomorska foto
3
Smażymy z dwóch stron, do momentu aż zetnie się jajko.

Smacznego ;)
Krok 3 - Opiekane chlebki w jajku wersja śródziemnomorska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak