Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle z wieprzowiną, pieczarkami, suszonymi grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem musztardy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 300g
pieczarki 12 sztuk
grzyby suszone 8 sztuk małych 5 dużych
śmietana 30% 200g
bulion 1/2 szklanki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
musztarda ostra 2 łyżki
makaron tagliatelle ok.250g
sherry 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z wieprzowiną, pieczarkami, suszonymi grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem musztardy

Prosty a zarazem bardzo aromatyczny sos, gwarantuję miłość od pierwszego zjedzenia dla miłośników grzybów :)

Wieprzowinę kroimy w paski, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek a następnie odkładamy na talerz.
Grzyby suszone moczymy w bulionie, aż będą miękkie a następnie kroimy w paseczki.
Na tę samą patelnie wrzucamy pieczarki pokrojone w ćwiartki, smażymy aż będą lekko rumiane, następnie dodajemy musztardę i przesmażamy wszystko razem. Następnie dodajemy pokrojone suszone grzyby, usmażone mięso i sherry. Całość mieszamy i chwilę smażymy. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy bulion grzybowy oraz śmietankę kremówkę.
Całość dusimy aż śmietanka zgęstnieje. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ugotowanym makaronem według instrukcji na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 12.03.2014 13:23
musze wypróbowac
Joannasz3190 12.03.2014 10:10
Doskonałe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak