Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z wieprzowiną, pieczarkami, suszonymi grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem musztardy
Wieprzowinę kroimy w paski, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek a następnie odkładamy na talerz.
Grzyby suszone moczymy w bulionie, aż będą miękkie a następnie kroimy w paseczki.
Na tę samą patelnie wrzucamy pieczarki pokrojone w ćwiartki, smażymy aż będą lekko rumiane, następnie dodajemy musztardę i przesmażamy wszystko razem. Następnie dodajemy pokrojone suszone grzyby, usmażone mięso i sherry. Całość mieszamy i chwilę smażymy. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy bulion grzybowy oraz śmietankę kremówkę.
Całość dusimy aż śmietanka zgęstnieje. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ugotowanym makaronem według instrukcji na opakowaniu.