Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 2 łyżki
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki (rozgniecione)
pomidory 6 szt. (bez skóry)
tymianek 1 łyżeczka
rosół warzywny 1 litr
ser pleśniowy 100 g
śmietana kremówka 100 ml
pestki dyni 2 łyżki (prażone)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
Pieprz czarny mielony Prymat (do smaku)
cukier (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym

Kroki postępowania

1
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na gorącym oleju, dodać czosnek, pomidory i tymianek.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
2
Chwilę podsmażyć, dodać bulion i gotować 5 minut na dużym ogniu.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
3
Następnie dodać część pokruszonego sera pleśniowego (część pozostawiając do dekoracji) i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
4
Zupę zmiksować, pod koniec gotowania zabielić śmietaną.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto
5
Przed podaniem posypać pozostałym serem i prażonymi pestkami dyni.
Krok 5 - Przepis dnia, odc. 30. Krem z pomidorów z serem pleśniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak