Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku II, odc. 1: Risotto z parmezanem
Kroki postępowania
Gotowe risotto wykładamy na talerz, dekorujemy listkami świeżej bazylii i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
ryż | 250 g (risotto) |
grzyby suszone | 15 g |
parmezan | 100 g (starty) |
szalotka | 3 szt. |
czosnek | 1 ząbek |
oliwa | |
rosół warzywny | 0,7 litra |
masło | 40 g |
natka pietruszki | |
bazylia | kilka listków |
Pieprz biały mielony Prymat | |
oregano | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: