Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z wędzonym łososiem
Kroki postępowania
Składniki spoiwa przekładamy do garnka i razem miksujemy. Doprawiamy do smaku.
Przed podaniem posypujemy zieleniną- u mnie natką pietruszki.
Ciasto: | |
mąka | 180 gram |
jajko | 1 sztuka |
woda | 1 łyżka |
Sól ziołowa jodowana Prymat | |
margaryna | 1/3 kostki |
proszek do pieczenia | 1/3 łyżeczki |
Nadzienie: | |
pomidor | 1 sztuka |
łosoś wędzony plastry | 150 gram |
oliwki zielone | 8-10 sztuk |
mozzarella w kulce | 3 łyżki starty na wierzch |
natka pietruszki | do dekoracji |
mozzarella w kulce | 3 łyżki stary do spoiwa |
jajko | 1 do spoiwa |
śmietana 18 proc | 1,5 łyżki do spoiwa |
Pieprz czarny grubo mielony Prymat | do smaku |
koper świeży | do spoiwa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: