Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubańce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
mleko 2% 1/3 szklanki
chleb czerstwy 5 kromki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
olej 1 do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skubańce

Kromki kroimy na kwadraciki. Jaja roztrzepujemy w większej misce z solą i pieprzem (ja dodaję też sproszkowany czosnek dla ostrzejszego smaku). Jeśli wydaje wam się , że składników płynnych będzie za mało do ilości pokrojonego chleba dolewamy mleko i roztrzepujemy ponownie. Wrzucamy chleb aby pokrył się miksturą, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oliwy obracając z każdej strony.

Prosto z patelni skubanki powinny być dość chrupkie, chociaż mnie smakują najlepiej jak delikatnie ostygną, bo wtedy troszkę miękną. Z powodzeniem mogą stanowić zwykłą przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 13.03.2015 12:06
ciekawy przepis
Renata22 08.03.2014 21:34
fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak