Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka ze śliwkami i cebulą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 500 gram
śliwki suszone garść
cebula biała 8 sztuk
czosnek 2 sztuki
sól
pieprz ziołowy XXL
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
cynamon Prymat
miód 1 łyżka
tłuszcz do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka ze śliwkami i cebulą

WYKONANIE:

Karkówkę bez kości umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, ponacinać nożem głębokie nacięcia i w nie włożyć wymoczone śliwki, posypać solą i przyprawami i wstawić do lodówki na noc lub na kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy kawałki karkówki i mocno podsmażamy. Obieramy cebulę i czosnek. Czosnek kroimy na plastry i dorzucamy do mięsa, dodajemy cebulę w całości (wybieram małe cebulki) i smażymy chwilkę,troszeczkę podlewamy wodą, dodajemy miód i dusimy, pod przykryciem i co jakiś czas dolewamy troszeczkę wody. Mięso dusimy do miękkości. Podaję z ziemniakami z wody, marchewką gotowaną polaną masełkiem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.02.2015 12:43
lubię takie połączenia
Kejti 09.03.2014 14:18
To musi być dobre :-)
fotoviderek 09.03.2014 12:29
Pyszne mięsko :)
Lidzia 09.03.2014 07:05
Smaczna. Robiłam podobną, ale w piekarniku.
Wafelek2601 08.03.2014 22:50
Wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak