Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ala tortilla hiszpańska

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dkg
pomidory 5 szt
makaron 25 dkg
jajko 4 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ala tortilla hiszpańska

Mięso pokroić w drobna kostkę, oprószyć mąką, solą i pieprzem. Obsmażyć na gorącym tłuszczu, a następnie podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia odkryć i dodać trzy pokrojone pomidory. Kiedy mięso będzie miękkie, odstawić.

Makaron ugotować al dente. Wymieszać z sosem. Dodać pokrojone 1-2 pomidory. Przełożyć do naczynia do zapiekania.

Jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu. Zalać nimi makaron. Zapiekać 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 09.03.2014 14:29
Ladnie wyglada
sylwia_sl 09.03.2014 12:11
Na pewno smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak