Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszonych borowików

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula 1 szt
susz grzybowy 1,5 łyżki
smietana 18% 150 ml
olej do smażenia
mąka 2 łyżki
Kminek mielony Prymat szczypta
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
borowiki suszone 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszonych borowików

Borowiki suszone moczymy w wodzie przez 12 godzin, najlepiej pozostawić je na noc. Następnie kroimy je na mniejsze cząstki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
Cebule należy zeszklić na maśle i przełożyć do garnka z gotującymi się grzybami, do zupy dodajemy susz grzybowy, sól, pieprz, kminek mielony, na koniec wystarczy już tylko zabielić śmietaną z mąką, podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak