Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beszamel fit

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Fit sos beszamelowy - jak go przygotować? Zapraszam na przepis, z którego krok po kroku dowiesz się jak go przygotować. 

Składniki:

Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
mleko sojowe 300 mililitrów
mąka kukurydziana 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Beszamel fit

Jak zrobić fit sos beszamelowy? Użyj mniej kalorycznych zamienników tradycyjnego przepisu. 

Zamiast mąki pszennej użyj mąki pełnoziarnistej lub kokosowej.

Zamiast mleka krowiego - postaw na  mleko migdałowe, sojowe lub kokosowe.

W ten sposób powstanie fit sos beszamelowy, który nada się do zapiekanek.

1. Mąkę i mleko umieszczamy w rondlu.

2.3 Mieszamy przez około 15 minut gotując, aby masa zgęstniała.

3. Dodajemy w międzyczasie przyprawy. Gotowe.

Polecam Twojej uwadze również przepis na: 

- Francuski sos beszamelowy z dodatkiem żółtego sera

- Gniazdka makaronowe z mięsem mielonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak