Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki w sosie pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

makaron świderki 500 g
woda 4-5 l
sól do smaku
olej

Sos pieczarkowy

pieczarki 500 g
groszek konserwowy 1 puszka
fasolka czerwona 1 puszka
ząbki czosnku 4 szt
śmietana 18 proc 200 ml
cebula 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki w sosie pieczarkowym

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, z dodatkiem soli i odrobiną oleju.
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć ok 10-15min. Następnie kroimy cebulkę w kostkę i podsmażamy, kroimy na bardzo drobną kosteczkę czosnek i podsmażamy razem z cebulką. Dodajemy pieczarki oraz śmietankę i chwilkę dusimy na małym ogniu. Na sam koniec gotowania dodajemy groszek oraz fasolkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem według uznania.
Zostaje już tylko polanie sosem makaronu - smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.05.2014 14:05
proste i smaczne danie
Kuchenka 02.04.2014 10:06
to mi się podoba
SylwiaMagdaSabin 01.04.2014 17:02
Przyznam pomysłowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak