Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 szt
marchew 1 duża szt
kukurydza w puszce 4 - 5 łyżek
por (biała część) do smaku
jabłko 2 - 3 małe szt
ocet do smaku
majonez 5 - 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówkę podawaj jako dodatek witaminowy do dań zasadniczych.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.

Kroki postępowania

1
Z kapusty oderwij wierzchnie, brzydkie liście. Drobno ją posiekaj i przerzuć ją do miski, a następnie skrop delikatnie octem, aby kapusta delikatnie skruszała.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.  foto
2
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych i zatrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.  foto
3
Marchewkę oskrob, umyj i również zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.  foto
4
Białą cześć pora bardzo drobno posiekaj i dodaj do kapusty, marchewki i jabłek.
Dodaj również odsączoną kukurydzę.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.  foto
5
Całość bardzo dokładnie wymieszaj z majonezem oraz do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki.  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.04.2014 19:19
Pyszna surówka:)
AGNIESZKA144 03.04.2014 11:23
fajna surówka
nogawkuchni 01.04.2014 20:15
Pyszna surówka,zdecydowanie coś dla mnie,lubię takie surówkowe połączenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak