Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka z żurawiną

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe
majeranek
żurawina
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka z żurawiną

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć majerankiem. Naciąć ukośnie w kilku miejscach. Odstawić do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wyjąć, podsmażyć na maśle z obu stron.
Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec kilkanaście minut (np. razem z ziemniakami).
Krok 1 - Polędwiczka z żurawiną foto
2
Żurawinę ze słoika przełożyć do garnuszka, skropić sokiem z cytryny i podgrzać.
Krok 2 - Polędwiczka z żurawiną foto
3
Podawać na ciepło lub zimno.
Krok 3 - Polędwiczka z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 02.04.2014 17:52
apetyczne danie
malaczarna23 02.04.2014 16:12
pyszne mięsko:) lubię z żurawinką
Wiktoria29 02.04.2014 09:48
Z sosem żurawinowym jest przepyszna, uwielbiam
adelajda 02.04.2014 09:26
smacznie podana polędwiczka
Edith85 02.04.2014 09:06
Wygląda smakowicie :)
pestka 01.04.2014 21:49
bardzo smaczny obiad
joanna__s 01.04.2014 20:53
pyszne! Uwielbiam polędwicę, a w tym wydaniu brzmi bardzo smakowicie.
Ania84 01.04.2014 20:42
wykwintne danie
ewelinapac 01.04.2014 19:47
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak