Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kroliety z kapustą i pieczarką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

FARSZ

kapusta kiszona 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka
przyprawy do smaku

CIASTO NALEŚNIKOWE

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 3 sztuki
sól do smaku
mleko 3 szklanki

PANIERKA

Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kroliety z kapustą i pieczarką

Kapustę kroimy i gotujemy. Następnie pieczarkę myjemy i kroimy w małą kosteczkę , cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarkę i cebulę podsmażamy na patelni. Następnie robimy ciasto naleśnikowe, smażymy okrągłe naleśniki . Kapustę odcedzamy dodajemy do niej pieczarkę i cebulę i doprawiamy przyprawami do smaku, dusimy. Do usmażonych naleśników wkładamy zrobiony farsz, zawijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Patelnie rozgrzewamy i smażymy na oleju. Po usmażeniu można podać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 04.04.2014 20:04
pyszne krokiety
Milena100 04.04.2014 14:16
pyszne krokiety
sara11 02.04.2014 18:18
smaczne krokiery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak