Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe z cukinią i boczkiem wędzonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
cukinia 1 sztuka
boczek wędzony 100 g
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe z cukinią i boczkiem wędzonym

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju wraz z cebulą pokrojoną w kostkę.
Cukinię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ryż, cukinię, boczek z cebulką przełożyć do miski, posypać solą, pieprzem ziołowym, wbić jajko i dodać bułkę tartą, wymieszać. Kłaść łyżką formując placuszki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.04.2014 08:31
fajna propozycja
gibli 03.04.2014 08:25
bardzo smaczne
kaprysiek 02.04.2014 21:41
Czekam na sezon cukiniowy, wtedy na pewno spróbuję to zrobić.
Mniam 02.04.2014 18:10
Pyszne placuszki. Czasami takie robię, tylko bez boczku. Wędzony nadaje fajnego aromatu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak