Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryki

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
pomidory 5 szt
czosnek 3 ząbki
bulion warzywny 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 proc 4-5 łyżek
natka pietruszki 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryki

Paprykę kroimy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, smarujemy je z dwóch stron oliwą. Układamy na blaszce razem z pomidorami w całości i obranymi ząbkami czosnku, wkładamy do piekarnika temperatura 200 stopni na ok. 30-40 minut. Z wystudzonej papryki i pomidorów ściągamy skórkę.

Paprykę, pomidory i czosnek zalewamy bulionem i gotujemy ok 15 minut. Następnie dodajemy ok 2 łyżki śmietany i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę podajemy z kleksem śmietany i dużą ilością posiekanej natki pietruszki.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 04.04.2014 09:15
strasznie apetyczna :)
Jadwiga/Jaga85 03.04.2014 23:09
Pyszna zupa!!
Grazyna0211 03.04.2014 19:41
apetyczna i pyszna zupa
sylwia_sl 03.04.2014 19:37
zupa rewelacyjna :)
Rysia 03.04.2014 18:06
Smaczna ta zupka.
AZgotuj 03.04.2014 17:45
zdrowa i smaczna zupa:)
2milutka 03.04.2014 17:34
pysznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak