Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gram
marchewka 1 duża
cukier 1 płaska łyżeczka
sól
pieprz
szczypiorek kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej

Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru wody. Następnie kroimy nożem i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Na koniec wsypujemy do smaku cukier oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek. Szczypiorek drobno siekamy i układamy na środku półmiska z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.03.2014 12:45
Moja ulubiona suróweczka;)
luna76 28.03.2014 10:24
Pysznie i zdrowo :)
Niki22 28.03.2014 09:59
mmm pychotka :)
gosia56 28.03.2014 09:27
To moja ulubiona często taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak