Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt.
ziemniaki 5 szt.
pory 1 szt.
bulion warzywny 1 litr
orzechy włoskie 5 dag
śmietanka 22% 1/2 szklanki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprsok z cytryny do smaku.z do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z orzechami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki, selera i pora pokroić w drobną kostkę, zalać bulionem i ugotować.
Krok 1 - Zupa selerowa z orzechami foto
2
Miękkie warzywa zmiksować z bulionem, dodać śmietankę, zagotować i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i uprażyć na patelni. Zupę rozlać do talerzy, posypać orzechami i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Krok 2 - Zupa selerowa z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak