Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i grzybami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron

makaron łazanki 1 opakowanie

dodatki

kapusta kiszona 0,5 kilogram
grzyby suszone 150 gram
cebula 1 sztuka
sól 1 do smamku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
olej do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i grzybami

Makaronowe łazanki gotujemy. Kapustę kiszoną opłukujemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy około 1 godziny aż zmięknie. Grzyby moczymy w wodzie i dodajemy je do gotującej się kapusty. Kiedy grzyby i kapusta są miękkie odcedzamy je z wody i studzimy. Po ostudzeniu kroimy i podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą i pieprzem oraz wrzucamy wcześniej ugotowane łazanki. Podajemy na ciepło
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 29.03.2014 21:27
też bym się skusiła :)
Wiktoria29 29.03.2014 16:19
dziękuję rzeczywiście są pyszne
nogawkuchni 29.03.2014 16:08
Bardzo lubimy u nas w domu łazanki,oj muszę tu jakoś je zrobić,bo dawno u nas nie gościły,Twoje łazanki prezentują się wyśmienicie i z pewnością są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak