Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serkowe pączusie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 200 g
mąka 80 g
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olej do smażenia do smażenia
cukier puder

Porada

W cukrze pudrze najlepiej obtoczyć jeszcze ciepłe pączusie.

Przepis i sposób przygotowania na: Serkowe pączusie

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy serek, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz 2 łyżkami cukru pudru i łączymy z serkiem.
Krok 1 - Serkowe pączusie foto
2
Wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Serkowe pączusie foto
3
W garnku rozgrzewamy olej i łyżką na gorący olej nakładamy porcję ciasta.
Krok 3 - Serkowe pączusie foto
4
Na małym ogniu smażymy pączusie aby z każdej strony były złotego koloru.
Krok 4 - Serkowe pączusie foto
5
Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu,
Krok 5 - Serkowe pączusie foto
6
a następnie jeszcze ciepłe otaczamy w cukrze pudrze.
Krok 6 - Serkowe pączusie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.04.2014 11:44
świetny deser - podoba mi się
Czyki 09.04.2014 07:47
Właśnie mi się zamarzyły takie pączusie:) pychotka:)
Janina 30.03.2014 12:02
Wspaniałe pączusie, fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak