Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odchudzony kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

bulion warzywny 2,5 l
ziemniaki 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 2 sztuki

przyprawy do smaku

sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Odchudzony kapuśniak

Kapustę należy drobno pokroić i ugotować w wodzie. Gotujemy ją około godzinę, aby była miękka.
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Zalewamy bulionem i gotujemy około kwadransa. Po tym czasie dodajemy
pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy je do miękkości. Kapustę przelewamy na sitko i przelewamy zimną wodą. Przekładamy do ziemniaków i
razem gotujemy kilka minut. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy odrobinę
kminku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2014 23:52
Dobra zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak