Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gicz wołowa z warzywami.

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pręga wołowa

pręga wołowa

Marynata

rozmaryn świeży 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżka
sos sojowy jasny 1 łyżka
sos chili 0,5 łyżeczki
bulion drobiowy 200 ml

Warzywa

seler naciowy 2 szt
por (biała część) 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 10 dag
marchew 3 szt
sól do smaku
pieprz
oliwa 2 łyżki
bulion warzywny 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz wołowa z warzywami.

Kroki postępowania

1
Mięso przyprawić i odstawić na 3 godziny
Krok 1 - Gicz wołowa z warzywami. foto
2
następnie obsmażyć z obu stron na oliwie, podlać częścią bulionu i wstawić najlepiej w żeliwnym garnku do piekarnika nagrzanego do temp. 150oC i piec około 4 godzin, uzupełniając wytworzony w trakcie pieczenia sos, bulionem.
Pieczenie w tak niskiej temperaturze sprawi, ze mięso będzie bardzo soczyste i smaczne.
Krok 2 - Gicz wołowa z warzywami. foto
3
Na patelni przesmażyć warzywa i podlać bulionem.Poddusić.Upieczoną gicz podać z warzywami.
Krok 3 - Gicz wołowa z warzywami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.05.2017 17:57
Pyszne mięsko kuszące smakiem i wyglądem;)
Izabela77 31.03.2014 12:13
wygląda rewelacyjnie i na pewno jest pyszne;)
Ania84 30.03.2014 21:06
pyszne sycące danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak