Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Podstawowe

papryka czerwona 2 szt
mięso mielone 500 g
groszek zielony 0,5 puszki
cebula 1 szt
jajko 2-4 szt
pomidory krojone z puszki ewentualnie

Przyprawy

sól
pieprz
czosnek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem

Kroki postępowania

1
Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek. Na koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko.
Krok 1 - Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem foto
2
Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne 10-15 minut, tak by jajko się ścięło.
Krok 2 - Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem foto
3
Ewentualnie wcześniej można dodać pomidory z puszki, jako sosik
Papryki można podać oprószone parmezanem
Krok 3 - Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.04.2014 18:02
super papryczka
Pani Domu 11.04.2014 16:47
bardzo ciekawy pomysł
Joannasz3190 11.04.2014 15:54
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak