Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z fetą,szpinakiem i kasza gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

szpinak mrożony 1/2 opak
ser feta 50 gr
kasza prażona 100 gr
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebla 1 szt

ciasto

mąka 2 szkl
jajko 2 szt
sól . .
woda ciepła . .

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z fetą,szpinakiem i kasza gryczaną

Kroki postępowania

1
cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju
kaszę gotuję i chłodzę
szpinak podsmażam
wszystkie składniki mieszam dodaję fetę i doprawiam
Krok 1 - pierogi z fetą,szpinakiem i kasza gryczaną foto
2
ciasto:
mąkę przesiewam na blat dodaję sól jajka i dodaję tyle wody aby ciasto się zlepiło wyrobić ,przykryć ściereczką ,odrywać po kawałku ciasta ,rozwałkować i wykrawać krążki na które nakładać farsz ,zlepiać.
Krok 2 - pierogi z fetą,szpinakiem i kasza gryczaną foto
3
gotować w osolonej wodzie ,podawać na ciepło.
Krok 3 - pierogi z fetą,szpinakiem i kasza gryczaną foto
4
wersja dla mnie dbających o linie .
podsmażyć i polać tłuszczykiem.
Krok 4 - pierogi z fetą,szpinakiem i kasza gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 28.09.2016 13:20
pyszności :)
Joanna Kryla 28.09.2016 11:36
Pyszne pierogi i pięknie przysmażone:)
AZgotuj 28.09.2016 11:10
przepyszny farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak