Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z rekina gotowany na parze

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kurkuma mielona Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
pieprz
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z rekina gotowany na parze

* Filet z rekina

Filet z rekina myję i osuszam papierowym ręcznikiem.
Przyprawę do ryb mieszam z kurkumą i pieprzem, nacieram rybę tak przygotowaną mieszanką i skrapiam ją sokiem z cytryny.
Filet gotuję na parze pod przykryciem za pomocą sita, które umieszczam w garnku. Gdy rybka będzie już miękka możemy podawać ją do surówki, sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak