Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe ślimaki z budyniem, migdałami i porzeczką
dodać rozbełtane jajo. Wymieszać i wylać do miski z mąką. Całość dobrze wymieszać a następnie wyrabiać tak,aby masa
odklejała się od rąk. Następnie włożyć ciasto do miski,zakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1h.
Przygotować budyń, następnie gotowy budyń wymieszać z wiórkami kokosowymi oraz posiekanymi migdałami.
Wyrośnięte ciasta rozwałkować na okrąg (niezbyt cienki) na cały obszar wylać masę budyniową i rozłożyć po całym cieście.
Na wierzch dodać trochę porzeczek (mogą być z dżemu). Całość zrolować i pociąć w pasy ok.2 cm.
Wykładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajem i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni 15-16 minut.