Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
jabłko 1 mała sztuka
ogórek kiszony 1 duża sztuka
śmietana 12% 2/3 szklanki
majonez 1 czubata łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śledzie marynowane 2 podwójne filety

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli.
Krok 1 - Śledź w śmietanie foto
2
Do cebuli z jabłkiem dodać śmietanę, majonez, trochę soli morskiej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Krok 2 - Śledź w śmietanie foto
3
Z filetów usunąć skórę. Rybę pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórka i rybę dodać do pozostałych składników.
Krok 3 - Śledź w śmietanie foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".
Krok 4 - Śledź w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 23.04.2014 15:22
uwielbiam śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak