Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kisielkowa-cytrynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kisiel cytrynowy 4-5 op
jaja 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kisielkowa-cytrynowa

Margarynę utrzeć z cukrem.Zółtka oddzielić od białek Dodawać po jednym żółtku do margaryny z cukrem i utrzeć do białości. W osobnej miseczce wymieszać mąkę, proszek do pieczenie i kisielWszystkie suche składniki dodać do utartej masy i wymieszać. Białka ubić na sztywno i na koniec dodać do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką pszenną. Piec około 40-50 min w 180 stopniach Babkę po wystudzeniu oblać lukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 20.04.2014 12:55
jaka pyszna baba
Smaczna_B 18.04.2014 14:12
ale fajowa baba
Kejti 17.04.2014 11:11
Świetnie się prezentuje :-)
migotka28 16.04.2014 23:23
fajna babeczka na kiślach jeszcze nie robiłam
eMMe 16.04.2014 13:00
Smaczna babka:)
Krystyna32 16.04.2014 08:47
apetyczne babeczka
kasienka23 15.04.2014 19:36
wygląda zachęcająco!
Renata9 15.04.2014 19:34
pyszna babka, akurat na święta
Marta1986 15.04.2014 19:04
apetycznie wyglada
Alex_M 15.04.2014 17:40
swietna babka :)
barbara11561 15.04.2014 17:36
pyszna,dawno takiej nie robiłam:)
Czyki 15.04.2014 17:26
Wspaniała ta Twoja Babka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak