Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny krem z cukini z płatkami migdałów

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
por 1 szt
płatki migdałowe
masło 100 g
bulion warzywny 750 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny krem z cukini z płatkami migdałów

Cukinie myjemy i kroimy razem ze skórką na dużą kostkę. Por kroimy na talarki. Cukinie z porem gotujemy w rosole/bulionie z dodatkiem całych papryczek chilii do miękkości. Po ugotowaniu wyciągamy papryczki, dodajemy masło i miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Serwujemy z uprażonymi płatami migdałów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 16.04.2014 08:14
Uwielbiam takie zupki
IlonaAlbertos 16.04.2014 00:39
Uwielbiam cukinię pod każdą postacią. Krem wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak