Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4x150 g
olej rzepakowy 3 łyżki
cebula 3 szt.
miód wielokwiatowy 1 łyżka
piwo 500 ml
Kminek cały Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Musztarda delikatesowa Prymat
Chrzan śmietankowy Smak
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem

Kroki postępowania

1
Białą kiełbasę ponakłuwać, podsmażyć na rozgrzanym oleju,
Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem foto
2
dodać cebulę, miód, kminek i pozostałe przyprawy.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem foto
3
Następnie wlać piwo
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem foto
4
i całość dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 20-30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem foto
5
Tak przygotowaną białą kiełbasę podawać na ciepło lub na zimno z chlebem staropolskim, chrzanem i musztardą.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 42: Polska biała kiełbasa z miodem i piwem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak