Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna jajecznica

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczek 100 g
kiełbasa 100 g
sałata 2 listki
rzodkiewka 2 szt
ogórek 1/4 szt
jajko 3 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżek
pieprz 2 szcz
awokado 3 plastry
sezam 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna jajecznica

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażam pokrojoną w kostkę kiełbaskę oraz boczek.
Krok 1 - Wiosenna jajecznica foto
2
Rzodkiew oraz ogórek kroję w kostkę.
Krok 2 - Wiosenna jajecznica foto
3
Dodaję warzywa na patelnie, doprawiam pieprzem.
Krok 3 - Wiosenna jajecznica foto
4
Myję jajka i wbijam na patelnię. Dodaję zioła. Mieszam. Trzymam na ogniu aż do ścięcia.
Krok 4 - Wiosenna jajecznica foto
5
Sałatę myję. Na każdy listek nakładam porcję jajecznicy. Dekoruję sezamem oraz awokado pokrojonym w paski lub kostkę.
Krok 5 - Wiosenna jajecznica foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.05.2014 12:43
Super pomysł,wygląda bardzo apetycznie :-)
Ania84 30.04.2014 21:44
skosztowałabym takiej :)
adelajda 30.04.2014 19:54
super jajecznica
bazylka 30.04.2014 19:51
Wypasiona jajecznica,
luna76 30.04.2014 19:26
Ciekawa propozycja :)
MagdaXXX 30.04.2014 19:23
i jaka zdrowa bo z warzywkami
w mojej kuchni 30.04.2014 19:18
jajecznica Mistrza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak