Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
masło 60 g
cukier 80 g
białko 2
mleko 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Co i jak?

Masło roztopić w rondlu, dodać cukier, wymieszać aż się rozpuści. Dodać mleko, wymieszać. Zdjąć z palnika.
Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Odstawić do przestygnięcia.
W osobnym naczyniu ubić sztywną pianę z dwóch białek, pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną.
Stopniowo połączyć ze sobą masę kokosową i białka.
Dokładnie wymieszać, nakładać po łyżeczce masy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 180 stopni, 10 min (aż ciasteczka się ładnie zarumienią).
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.09.2014 08:46
Moje ulubione
mzap88 12.07.2014 10:29
polecam :)
SmakolykiJoanny 05.07.2014 12:07
Nie robiłam już dawno takich smakołyków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak