Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane plastry szynki z koncentratem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
przyprawa do gyrosa
olia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane plastry szynki z koncentratem

W misce mieszamy koncentrat z ziołami prowansalskimi,czosnkiem granulowanym,przyprawa gyros i odrobiną oliwy.Mięso kroimy na plastry i wkładamy do marynaty .Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. Po tym czasie wyjmujemy mięso i układamy w naczyniu żaroodpornym.Zapiekamy w 200 C aż się ładnie zarumieni ( włączona funkcja super grill)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak