Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z porem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
por 1 szt.
serek topiony 6 szt.
Pieprz biały mielony Prymat
sól
Kurczak panier do drobiu Prymat
jajko 1 szt.
mleko 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z porem

Por umyć i pokroić drobno w talarki. Pierś z kurczaka rozbić z dwóch stron. Na każdym płacie piersi, mniej więcej na środku rozłożyć trochę pora, na nim położyć jeden trójkąt serka topionego. Pierś zwinąć w kwadrat, prostokąt. Mleko roztrzepać z jajkiem, pieprzem i solą. Pierś obmoczyć w jajku, obtoczyć w panierce. Smażyć na oleju na złoty kolor z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.05.2014 06:42
Lubię takie połączenie :)
Janina 01.05.2014 22:47
Smaczne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak