Przepis i sposób przygotowania na: Sernik.
Składniki ciasta wyłożyć na stolnicę,posiekać nożem,a następnie zagnieść ciasto.
Podzielić je na dwie części i włożyć do zamrażalnika.
Masa serowa.
Twaróg przekręcić przez maszynkę,włożyć do makutry ,wsypać cukier i ucierać wałkiem,dodając po kawałku margaryny,żółtka,mąkę ziemniaczana i kaszę manną.Całość utrzeć na puch.
Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić w plasterki.
Wyjęte ciasto z zamrażalnika 1/2 części zetrzeć na tarce jarzynowej,wstawić do piekarnika i zapiec Na zapieczone ciasto wyłożyć masę serową,na ser ułożyć brzoskwinie,a następnie zetrzeć pozostałą część ciasta.Wstawić sernik do piekarnika i piec ok 50 minut w tem 180 stopni.
Po upieczeniu sernik posypać cukrem pudrem.
Smacznego!