Przepis i sposób przygotowania na: Trociniak
żółtka odzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i następnie żółtka. Gdy cukier się rozpuści dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wykładamy na blaszkę wylożoną papierem do pieczenia. i pieczemy.
Krem:
Z mleka i reszty składników gotujemy budyń, studzimy a następnie ucieramy masło na jasną masę i dodajemy przestudzony budyń.
Masa jabłkowa:
Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze wody. Gdy galaretka zacznie gęstnieć dodajemy niedawno utarte jabłka aby nie ściemniały delikatnie mieszamy.
Wierzch:
Roztapiamy masło dodajemy wiórk i cukier i prażymy na złoty kolor, studzimy.
Przygotowanie:
biszkopt
połowa masy budyniowej
masa jabłkowa
masa budyniowa
masa kokosowa